2. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Државног савета Републике Словеније Алојз Ковшцa

2. јул 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Државног савета Републике Словеније Алојз Ковшцa

Уторак, 2. јул 2019.

Гојковић се састала са председником Државног савета Словеније

Председница Народне скупштине Рпублике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником Државног савета Републике Словеније Алојзом Ковшцом, у оквиру званичне посете Републици Словенији.


Гојковић је са председником Државног савета разговарала о унапређењу билатералних односа, регионалној сарадњи, као и подршци Словенији Србији на путу ка чланству у Европску унију.

Гојковић и Ковшца су разменили искуства о законодавним процедурама и актуелним темема у парламентима две земље и сагласили се о значају даљег развоја парламентарне сарадње и истакли значајну улогу и допринос парламената укупним односима Србије и Словеније.

Гојковић је нагласила да су током данашњих сусрета са председником Државног збора Дејаном Жиданом и председником Словеније Борутом Пахором потврђени добри односи две државе уз обострано поштовање и разумевање и пријатељску подршку Словеније европском путу Србије.

Председник Државног савета Словеније је истакао значај убрзавање процеса преговора Србије са ЕУ и указао на спремност подршке и помоћи Државног савета по питању прилагођавања законодавства европским стандардима. Ковшца је рекао да на састанцима на нивоу председника сената земаља ЕУ увек указује на значај политике проширења и перспективе проширења за државе региона и нагласио важност јасних критеријума за чланство у ЕУ.

Гојковић је позвала председника Државног савета у посету Републици Србији, у циљу даљег развоја парламентарне сарадње, као и размени практичних искустава у процесу евроинтеграција и економске сарадње, као и другим области од интереса за обе државе, као што је развој локалних средина.

У делегацији Скупштине Србије су председник Посланичке групе пријатељства са Словенијом Милија Милетић и члан групе пријатељства Снежана Богосављевић Бошковић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
понедељак, 1. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја