Среда, 17. април 2019.

Гојковић сазвала седницу Народне скупштине, на дневном реду Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Првог редовног заседања за четвртак, 18. априла, са почетком у 10 часова, на чијем дневном реду је Предлог закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима, који је поднела Влада Републике Србије.


На дневном реду седнице налази се и Предлог закона о допуни Закона о буџетском систему, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Чешке Републике о регулисању дуга Републике Србије према Чешкој Републици, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Rondеx Finance, Inc. о регулисању неизмиреног дуга Републике Србије према Rondеx Finance, Inc. из периода клириншког начина плаћања, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Француске о активностима Француске агенције за развој и институције PROPARCO у Србији, који је поднела Влада.

Народни посланици разматраће и Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, Комерцијалне банке а.д. Београд и Војвођанске банке а.д. Нови Сад по задужењу Јавног предузећа „Србијагас“ Нови Сад, по основу Уговора о кредиту за изградњу гасовода на територији Републике Србије од границе са Републиком Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама са Републиком Србијом кроз улагање у капитал акционарског друштва South Stream Serbia AG, Zug, Швајцарска.

На дневном реду биће Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању странаца, Предлог закона о изменама и допунама Закона о странцима, Предлог закона о измени Закона о управљању аеродромима, Предлог закона о изменамa и допунама Закона о планирању и изградњи, Предлог закона о изменама и допунама Закона о жичарама за транспорт лица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, Предлог закона о измени и допуни Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, које је поднела Влада.

Народна скупштина разматраће Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске о међународном друмском саобраћају, Предлог закона о изменама и допунама Закона о поступку регистрације у Агенцији за привредне регистре, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заложном праву на покретним стварима уписаним у регистар.

На дневном реду биће и Предлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Заштитника грађана, који је поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, као и Предлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Повереника за заштиту равноправности, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Седница ће се одржати у Дому Народне скупштине, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
среда, 19. фебруар

Цео календар догађаја