Петак, 11. мај 2018.

Гојковић сазвала нову седницу Народне скупштине, на дневном реду и Предлог одлуке о образовању Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Пету седницу Првог редовног заседања за понедељак, 14. маја.


На дневном реду седнице биће Предлог закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, Предлог закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, које је поднела Влада Србије.

Народна скупштина разматраће Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају,Предлог закона о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају, Предлог закона о путевима, Предлог закона о железници,Предлог закона о безбедности у железничком саобраћају, Предлог закона о интероперабилности железничког система, као и Предлог закона о Централној евиденцији стварних власника.

Народни посланици разматраће и Предлог закона о изменама и допунама Закона о посредовању у промету и закупу непокретности, Предлог закона о допунама Закона о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма, Предлог закона о изменама и допунама Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Предлог закона о потврђивању Протокола о измени члана 50(а) Конвенције о међународном цивилном ваздухопловству и Протокола о измени члана 56. Конвенције о међународном цивилном ваздухопловству.

Пред народним посланицима биће и Предлог закона о потврђивању Међународне конвенције о надзору и управљању бродским баластним водама и талозима из 2004. године, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Молдавије о међународном друмском саобраћају, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о међународном друмском превозу путника и терета,Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко, Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Републике Турске у области урбанизма, као и Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Републике Тунис.

Председница Народне скупштине предложила је да на дневном реду ове седнице буде Предлог одлуке о образовању Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицај на животну средину, са посебним освртом на последице које је оставила употреба пројектила са осиромашеним уранијумом.

Седница ће се одржати у великој сали Дома Народне скупштине, са почетком у 10 часова.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31