Уторак, 11. фебруар 2020.

Гојковић предводи делегацију у Русији на заседању српско-руске парламентарне Комисије

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић предводиће делегацију Скупштине Србије на Петом заседању заједничке парламентарне Комисије за сарадњу између Народне скупштине Републике Србије и Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације у Москви 12. фебруара.


Председница Скупштине Србије и председник Државне думе Вјечислав Володин имаће билатерални сусрет, а потом ће заједно отварити седницу Комисије за сарадњу два парламента. Гојковић ће имати сусрет и са председницом Савета Федерације Валентином Матвијенко.

У радном делу Комисије за сарадњу посланици два парламента разматраће парламентарну пратњу реализације руско-српских договора у кључним и перспективним областима билатералне сарадње, између осталог у енергетици, информационим и комуникационим технологијама, дигиталној економији, координација рада Државне Думе и Народне скупштине у јачању међународне и регионалне безбедности у оквиру билатералних и мултилатералних формата. Чланови Комисије разматраће и заједничке напоре по заштити историјског памћења и супротстављању хероизацији нацизма у контексту 75. годишњице завршетка Другог светског рата.

Коопредседници Комисије су потпредседник Народне скупштине Републике Србије Ђорђе Милићевић и председник Одбора за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво Државне думе Сергеј Александрович Жигарев.

У делегацији Народне скупштине су и народни посланици проф. др Жарко Обрадовић, Милован Дрецун, Сандра Божић, Драгомир Карић и Дубравка Филиповски.

Комисија за сарадњу Скупштине Србије и Државне думе формирана је децембра 2015. године, а на основу споразума о сарадњи два парламента.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
понедељак, 14. јун

Цео календар догађаја