Среда, 7. септембар 2011.

Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине у 2011. години

Председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, за среду, 7. септембар 2011. године, са почетком у 10.00 часова.


У захтеву за одржавање седнице, одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о железници, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о патентима, који је поднела Влада и

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог да се обави заједнички начелни претрес оПредлогу закона о патентима и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима.

У наставку рада, Народна скупштина водила је и закључила начелни претрес о Предлогу закона о железници, који је образложио представник предлагача, министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић.

Другог дана рада, 8. септембра, Народна скупштина водила је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о патентима и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима. Предлоге ових закона образложио је министар просвете и науке др Жарко Обрадовић.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно овлашћени представници посланичких групаВладимир Милентијевић, Небојша Ранђеловић, Мирослав Маркићевић, Драган Тодоровић и АлександарЈуговић затражили су, у складу са чланом 286. Пословника Народне скупштине, обавештења и објашњења.

До краја рада, Народна скупштина закључила је заједнички начелни претрес оПредлогу закона о патентима и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима.

Трећег дана рада, 9. септембра, Народна скупштина водила је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о железници, Предлогу закона о патентима и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о ауторскoм и сродним правима.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић одредила је понедељак, 12. септембар 2011. године, са почетком у 11 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години.

У понедељак 12. септембра, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић-Дејановић, обавестила је народне посланике да се одлaже Дан за гласање о тачкама дневног реда Једанаестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2011. години, и да ће о новом термину Дана за гласање народни посланици бити накнадно обавештени.

Дан за гласање


У Дану за гласање, 26. децембра, Народна скупштина није прихватила Предлог закона о железници. Народна скупштина је већином гласова народних посланика усвојила Предлог закона о патентима и Предлог закона о изменама и допунама Закона о ауторском и сродним правима.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић закључила је Једанаесто ванредно заседање Народне скупштине у 2011. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 24. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја