21. април 2015. Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

21. април 2015. Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Уторак, 21. април 2015.

Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Пету седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години за уторак, 21. април 2015. године, са почетком у 10 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Муамер Бачевац, Олена Папуга, Олгица Батић, Радослав Јовић, Марко Ђуришић, Гордана Чомић и др Милан Латковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је утврдила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о жичарама за транспорт лица, који је поднела Влада,
2. Предлог закона о уговорима о превозу у железничком саобраћају, које је поднела Влада,
3. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата, који је поднела Влада,
4. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине који је поднела Влада,
5. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о утврђивању граничне процедуре за железнички гранични прелаз Прешево - Табановце, који је поднела Влада,
6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, који је поднела Влада,
7. Предлог закона о употреби знаковног језика, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика проф. др Владимира Маринковића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1,2,3, 4. и 5. дневног реда седнице и заједнички начелни претрес о тачкама 6. и 7. дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина започела је начелни и јединствени претрес о тачкама 1,2,3,4. и 5. дневног реда седнице, које је образложила представник предлагача, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је начелни и јединствени претрес о тачкама 1,2,3,4. и 5. дневног реда седнице.

Другог дана, 22. априла, Народна скупштина је започела и до краја рада обавила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености и Предлогу закона о употреби знаковног језика, које је поднела Влада.

Седници је присуствовао и, у име предлагача, предложене законе образложио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Трећег дана рада, 23. априла, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Марјана Мараш, Олена Папуга, Иван Карић, Милан Новаковић и Борислав Стефановић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народни посланици наставили су рад расправом у појединостима о Предлогу закона о жичарама за транспорт лица.

До краја дана, народни посланици обавили су расправу у појединостима о овом предлогу закона, као и расправу у појединостима о Предлогу закона о уговорима о превозу у железничком саобраћају.

Четвртог дана рада, 28. априла, а пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамаовић, Александар Чотрић, др Јанко Веселиновић, Балша Божовић и Александар Јовичић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народни посланици у наставку рада расправљали су о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености и Предлогу закона о употреби знаковног језика, у појединостима.

До краја дана, народни посланици обавили су расправу у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености и Предлога закона о употреби знаковног језика.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седницом, потпредседник Константин Арсеновић, одредио је уторак, 28. април 2015. године, са почетком у 14:45 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Пете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 28. априла, Народна скупштина усвојила је, већином гласова народних посланика Предлог закона о жичарама за транспорт лица, Предлог закона о уговорима о превозу у железничком саобраћају, Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата, Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о утврђивању граничне процедуре за железнички гранични прелаз Прешево – Табановце.
Већином гласова народних посланика усвојени су и Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености и Предлог закона о употреби знаковног језика.
У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о жичарама за транспорт лица, у целини

2. Предлог закона о уговорима о превозу у железничком саобраћају, у целини

3. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата

4. Предлог закона о потврђивању Споразума о ваздушном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине

5. Предлог закона о потврђивању споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Македоније о утврђивању граничне процедуре за железнички гранични прелаз Прешево - Табановце

6. Предлог закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, у целини

7. Предлог закона о употреби знаковног језика, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Пету седницу Првог редовног заседање Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.


Видео (1)

Уторак, 21. април 2015. | Пета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години 21.04.2015.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
петак, 30. јул
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја