Radna tela

20. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Utorak, 7. februar 2023. |

Na sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, održanoj 7. februara 2023. godine, razmotreno je Rešenje Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnog poslanika radi popune upražnjenog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini.

 • Ponedeljak, 6. februar 2023.

  15. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici održanoj 6. februara, članovi Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo razmotrili su u pojedinostima Predlog zakona o sudijama.

 • Subota, 4. februar 2023.

  Deveta sednica Odbora za spoljne poslove

  Na sednici, koja je održana 4. februara 2023. godine, članovi Odbora za spoljne poslove razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Bangladeš o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat o međusobnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša, Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Angole o međusobnom ukidanju viza za diplomatske i službene pasoša i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Senegal o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, koje je podnela Vlada.

 • Subota, 4. februar 2023.

  Sedma sednica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo

  Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, održao je 4. februara 2023. godine sednicu, na kojoj su razmotreni Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Erazmus+ - programu Evropske unije za obrazovanje, obuke, mlade i sport i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa – okvirnom programu za istraživanje i inovacije, koje je podnela Vlada.

 • Subota, 4. februar 2023.

  Četvrta sednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove

  Na sednici Odbora za obranu i unutrašnje poslove, održanoj 4. februara, članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Angole u oblasti bezbednosti i javnog reda, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji lica koja nezakonito borave, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Vlade Republike Ekvatorijalne Gvineje, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Severne Makedonije i Saveta ministara Republike Albanije, Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Crne Gore, Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o aranžmanima zemlje domaćina u vezi sa statusom Stalne organizacije Balkanskih vojnomedicinskih snaga i njenog osoblja i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan o vojnotehničkoj saradnji.

 • Subota, 4. februar 2023.

  Šesta sednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva

  Na sednici Odbora, održanoj 4. februara, članovi Odbora razmatrali su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Tunis o socijalnoj sigurnosti, koji je podnela Vlada.

 • Petak, 3. februar 2023.

  14. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 3. februara, razmatrani su sledeći predlozi zakona koje je podnela Vlada, u načelu:

 • Petak, 27. januar 2023.

  Sedma sednica Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Na sednici Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, održanoj 27. januara, razmatrani su sledeći predlozi zakona, koje je podnela Vlada, u načelu:

 • Petak, 27. januar 2023.

  Četvrta sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

  Odbor za kontrolu službi bezbednosti održao je, 27. januara 2023. godine, Četvrtu sednicu Odbora. Na sednici koja je bila zatvorena za javnost Odbor je razmatrao i usvojio redovne izveštaje o radu Vojnobezbednosne agencije, koji obuhvataju period od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2022. godine.

 • Četvrtak, 26. januar 2023.

  Na javnom slušanju predstavljeni predlozi zakona koji se donose u cilju usklađivanja sa Aktom o promeni Ustava Republike

  Danas je u Narodnoj skupštini održano javno slušanje na temu: „Predstavljanje predloga zakona koji se donose u cilju usklađivanja sa Aktom o promeni Ustava Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 115/21), koji je potvrđen na republičkom referendumu 16. januara 2022. godine“, u organizaciji Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

 • Četvrtak, 26. januar 2023.

  13. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 26. januara, razmotreni su sedeći predlozi zakona, koje je podnela Vlada, u načelu:

 • Četvrtak, 26. januar 2023.

  15. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, koja je održana 26. januara 2023. godine, razmotren je Predlog zakona o regulisanju obaveza Republike Srbije prema Međunarodnom monetarnom fondu na osnovu korišćenja sredstava stendbaj aranžmana (Stand-by Arrangement) odobrenih Republici Srbiji odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda od 19. decembra 2022. godine, koji je podnela Vlada, u načelu, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd, NLB Komercijalne banke A.D. Beograd i AIK banke a.d. Beograd po zaduženju Javnog preduzeća „Srbijagas“ Novi Sad, koji je podnela Vlada, u načelu i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Obnova teretnog voznog parka Srbije) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji je podnela Vlada i glasao da Narodna skupština usvoji ovaj predlog zakona.

 • Ponedeljak, 23. januar 2023.

  Sedma sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

  Na sednici Odbora, održanoj 23. januara, razmotreno je Stanje u poljoprivredi pred prolećne radove, o čemu su članove Odbora informisali državni sekretari Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Veljko Odalović i Jelena Blagojević.

 • Ponedeljak, 23. januar 2023.

  12. sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo

  Na sednici Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, održanoj 23. januara, doneta je Odluka o organizovanju Javnog slušanja na temu „Predstavljanje predloga zakona koji se donose u cilju usklađivanja sa Aktom o promeni Ustava Republike Srbije, koji je potvrđen na republičkom referendumu 16. januara 2022. godine“.

 • Ponedeljak, 23. januar 2023.

  14. sednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava

  Na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, održanoj 23. januara, članovi Odbora razmotrili su Osnovu za zaključivanje Sporazuma između Evropske unije i Republike Srbije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije „Carina“ o saradnji u oblasti carina i teksta Sporazuma između Evropske unije i Republike Srbije o učešću Republike Srbije u programu Evropske unije „Carina“ o saradnji u oblasti carina, koje je dostavila Vlada radi davanja saglasnosti nadležnog odbora za privremenu primenu Sporazuma do njegovog stupanja na snagu.

 • Sreda, 18. januar 2023.

  19. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

  Na sednici održanoj 18. januara 2023. godine, članovi Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja razmatrali su obaveštenje Poslaničke grupe „PUPS - Solidarnost i pravda“ o nastupanju razloga za prestanak mandata Jelisaveti Veljković, usled smrti.

 • Sreda, 11. januar 2023.

  Osma sednica Odbora za zaštitu životne sredine

  Na sednici Odbora za zaštitu životnu sredine, održanoj 11. januara, članovi Odbora razmotrili su informacije o radu Ministarstva zaštite životne sredine za period maj- jul 2022. godine i za period avgust-oktobar 2022. godine.