9. jul 2018. Susret članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore

9. jul 2018. Susret članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore

Ponedeljak, 9. jul 2018.

Susret članova Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Crnom Gorom mr Igor Bečić razgovarao je sa potpredsednikom Skupštine Crne Gore Branimirom Gvozdenovićem.


Mr Igor Bečić predsednik PGP sa Crnom Gorom i potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović istakli su veliku ulogu parlamenata u razvoju daljih odnosa dveju zemalja i razgovarali o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje, kroz uzajamne posete grupa prijateljstava dva parlamenta, kao i uzajamne podrške u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Bečić je istakao da dve zemlje vežu čvrsti prijateljski odnosi, o čemu svedoči podatak da Poslaničku grupu prijateljstva sa Crnom Gorom čini 56 narodnih poslanika, što je ujedno čini i jednom od brojnih u parlamentu, kao i uzajamne posete visokih zvaničnika dveju država.

Takođe, mr Igor Bečić je naveo da postoji prostor za dodatno unapređenje međuparlamentarne saradnje, a naročito u oblasti ekonomije, turizma i bezbednosti. Uzajamne posete i stalni dijalog može dati dodatni impuls inteziviranju saradnje dve države, ocenio je Bečić.

Potpredsednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović je ukazao na sveukupno dobre odnose dve zemlje i uputio poziv članovima PGP sa Crnom Gorom da do kraja tekuće godine posete parlamentarce Crne Gore. Istakao je da je parlamentarna diplomatija veoma značajna, jer se kroz razmenu mišljenja i iskustava može doći do pravih rešenja u cilju dobrobiti građana obe države.

Sagovornici su se složili da je spoljnopolitički cilj i Srbije i Crne Gore, punopravno članstvo u Evropskoj uniji i da je veoma bitna uzajamna podrška na tom putu, kao i zajednički nastup u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Sastanku su prisustvovali članovi PGP sa Crnom Gorom Aleksandar Marković, Zvonimir Đokić i Danica Bukvić, koji su tom prilikom ukazali na prijateljske odnose dve zemlje, izrazili uverenje da će se dodatno intenzivirati i unaprediti saradnja na svim nivoima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3