5. decembar 2018.  Predsednik i članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u razgovoru sa potpredsednikom SO Berane

5. decembar 2018. Predsednik i članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u razgovoru sa potpredsednikom SO Berane

Sreda, 5. decembar 2018.

Predsednik i članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu razgovarali sa potpredsednikom SO Berane

Članovi Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, na čelu sa predsednikom Miodragom Lintom razgovarali su danas sa Goranom Kikovićem, predsednikom srpske Narodne odbrane Vasojevića i Limske doline i potpredsednikom SO Berane, o položaju Srba u Crnoj Gori.


Na početku sastanka, Linta je istakao da je zajedno sa članom Odbora Aleksandrom Markovićem prisustvovao obeležavanju stogodišnjice Velike Narodne skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, 1. decembra. Linta je rekao da se u Crnoj Gori može videti duboka podela među narodom i istakao da Odbor čini sve što je u njegovoj moći da pomogne srpski narod na području Crne Gore, s ciljem da se sačuva njegov nacionalni i kulturni identitet.

Aleksandar Marković istakao je da je svestan situacije i propagande koje se vodi protiv srpskog naroda i progona srpskih političara koji deluju na ovom području, a mr Ivan Kostić, naveo je da je Berane centar srpstva u Crnoj Gori i veza između dve zemlje kroz istoriju, te da se nada da će doći do ponovnog ujedinjenja dva naroda.

Članovi su dogovorili i to da se Ministarstvu spoljnih poslova još jednom uputi inicijativa za otvaranje konzulata u Beranama, ili barem konzularne kancelarije, gde bi srpski narod mogao da se obrati za pomoć.

Kiković se složio sa idejom za otvaranje konzularne kancelarije u Beranama i zamolio članove Odbora da svakom prilikom koja im se ukaže posete Crnu Goru, kako bi pokazali svoju podršku i brigu o svom narodu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4