18. april 2019. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u razgovoru sa predstavnicima ministarstava

18. april 2019. Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u razgovoru sa predstavnicima ministarstava

Četvrtak, 18. april 2019.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu razgovarao sa predstavnicima ministarstava o opredeljivanju budžestskih sredstava za dijasporu

Predsednik Odbora Miodrag Linta razgovarao je sa predstavnicima relevantnih ministarstava o kapitalnim projektima za narednu godinu koji se tiču saradnje sa dijasporom i Srbima u regionu. Imajući u vidu da sredstva koja se izdvajaju u matici za predstavnike organizacija Srba iz dijaspore nisu dovoljna, predsednik Linta je organizovao sastanak u cilju razmatranja mogućnosti povećanja budžetskih sredstava u ministarstvima, opredeljenih za ove namene.


U konstruktivnom razgovoru učestvovali su Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport, doc. dr Bojan Tubić, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, prof. dr Ljiljana Marković dekan Filološkog fakulteta, Slavica Trifunović, pomoćnik ministra kulture i informisanja, Mladen Vesković, viši savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, Milica Đurić, šef Odseka u Sektoru za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko-invalidsku zaštitu i dr Ljiljana Nikšić, ambasador, načelnik Odseka za migracionu politiku, dijasporu i socijalne sporazume.

Tokom sastanka pomenuti predstavnici predstavili su svoje aktivnosti koje se tiču saradnje sa dijasporom i Srbima u regionu i izneli predloge novih projekata kako bi se poboljšalo povezivanje dijaspore sa maticom.

Nakon konstruktivne debate predsednik Odbora Miodrag Linta je predložio da svako ministarstvo dostavi Odboru u pisanom obliku svoje predloge o projektima za narednu godinu i mogućnostima opredeljivanja sredstava za te projekte.

U razgovoru su učestvovali i zamenica predsednika Odbora Mirjana Dragaš, kao i članovi Odbora Aleksandar Marković, Vlado Babić i doc. dr Ivan Bauer.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
sreda, 21. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja