Понедељак, 7. април 2008.

Сузана Грубјешић разговарала са председником Парламентарне скупштине ОЕБС-а

Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Сузана Грубјешић примила је данас у Дому Народне скупштине делегацију Парламентарне скупштине ОЕБС-а, коју је предводио њен председник Јоран Ленмаркер.Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини ОЕБС-а Сузана Грубјешић примила је данас у Дому Народне скупштине делегацију Парламентарне скупштине ОЕБС-а, коју је предводио њен председник Јоран Ленмаркер. У делегацији су били и специјални представник за Југоисточну Европу у ПС ОЕБС-а Роберто Батели и амбасадор Андреас Нотел.

Председник Ленмаркер је истакао да је циљ ове посете упознавање са политичком ситуацијом у Србији уочи ванредних парламентарних избора, на које ће и ПС ОЕБС-а упутити посматрачку мисију. Он је изразио уверење да ће избори протећи регуларно и упутио поруку да и Србија треба да постане члан породице европских народа, наглашавајући да ова парламентарна скупштина подржава прикључење Србије Европској унији.

Ленмаркер је истакао да ОЕБС, као организација задужена за безбедност и сарадњу, сматра да се само кроз сарадњу може доћи до мира и стабилности у Европи и подржава постепено прикључење земаља западног Балкана у европске интеграције. “Желимо да упутимо јасан сигнал Србији да и њу видимо као део тог процеса”, истакао је председник ПС ОЕБС-а.

Говорећи о политичкој ситуацији у земљи, Сузана Грубјешић је посебно нагласила да је на делу територије Србије једнострано и противправно проглашена такозвана држава Косово, са чиме се никада нећемо сагласити, и оценила да је то најтежи проблем са којим се суочавамо. Она је, такође, нагласила да прикључење Србије Европској унији остаје њен приоритет.

Сузана Грубјешић је упознала госте и са политичком сценом у Србији уочи избора.