Back
Backмени

БОЖИДАР ДЕЛИЋ

Изборна листа

ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ - НАДА ЗА СРБИЈУ - Српска коалиција НАДА -Национално демократска алтернатива- Демократска странка Србије (ДСС) - За Краљевину Србију (МОНАРХИСТИ) - Војислав Михаиловић

Датум потврђивања посланичког мандата

01.08.2022.

Година рођења

1956.

Занимање

пензионер

Функција у Народној скупштини Републике Србије

  • Потпредседник Народне скупштине

Место пребивалишта

Београд, Чукарица

Биографија

Божидар Делић је рођен 8. јануара 1956. године у селу Петровац код Ђаковице на Косову и Метохији.

Прва четири разреда основне школе је похађао у родном селу, а друга четири разреда у Ђаковици. Војну академију Копнене војске је уписао у Београду, а завршио у Сарајеву 1977. године. По завршетку школовања је као пешадијски потпоручник распоређен у Билећу, на прву службу и тамо радио при некадашњем наставном центру за обуку резервних официра.

Од 2002. до 2005. године се налазио на дужности у Оперативној управи Генералштаба Војске Југославије и Војске Србије и Црне Горе. Пензионисан је 2005. године.

На парламентарним изборима 2007. године је изабран за народног посланика, а потом и за потпредседника Народне скупштине Републике Србије. За народног посланика је поново изабран и на парламентарним изборима 2008. године и поново бива биран за потпредседника Народне скупштине. Био је члан скупштинских Одбора за безбедност и Одбора за Косово и Метохију.

У јануару 2022. године основао је покрет „Нема назад – иза је Србија“ са којим је наступио на општим изборима у Србији 2022, у коалицији НАДА чији је био носилац Изброне листе на парламентарним изборима.

Посланичка канцеларија

  • контакт адреса: Стевана Бракуса 4/6, Београд (Чукарица)
  • контакт телефон:
  • контакт: nemanazadizajesrbija@gmail.com
  • контакт особа: Александар Јерковић
  • радно време: сваког радног дана од 12.00 до 20.00 часова

скролујте садржај да бисте прочитали више