Радна тела

  • Уторак, 3. децембар 2019.

    41. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

    На седници одржаној 3. децембра, чланови Одбора размотрили су, у појединостима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

  • Уторак, 3. децембар 2019.

    31. седница Одбора за културу и информисање

    На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 3. децембра, размотрен је у појединостима Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 2. децембар 2019.

    25. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова заједно са Одбором рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва одржали су седницу на тему Приступачна будућност – обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, одржане 2. децембра.

  • Понедељак, 2. децембар 2019.

    40. седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

    Чланови Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва заједно са Одбором за људска и мањинска права и равноправност полова одржали су седницу на тему Приступачна будућност – обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, а која је одржана 2. децембра.

  • Понедељак, 2. децембар 2019.

    97. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 2. децембра размотрили у појединостима више предлога закона из дневног реда Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години.

  • Понедељак, 2. децембар 2019.

    32. седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седници затвореној за јавност, одржаној 2. децембра 2019. године, изразио је посебну забринутост због начина опхођења према функцији председника Републике и позвао државне органе да реагују. Чланови Одбора оштро су осудили притиске на председника Србије Александра Вучића и друге функционере Владе Републике Србије, наглашавајући да је крајње време да се стане на пут говору мржње и цртању мета на чело најодговорнијих функционера у држави.

  • Понедељак, 2. децембар 2019.

    133. седница Одбора уставна питања и законодавство

    На седници Одбора одржаној 2. децембра, чланови Одбора размотрили су, у појединостима, више предлога закона, који су уврштени на дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине

  • Петак, 29. новембар 2019.

    52. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    На седници Одбора, одржаној 29. новембра, размотрено је стање шума у Србији – планови у шумарству за 2020.годину.

  • Четвртак, 28. новембар 2019.

    Одржано јавно слушање о Предлогу закона о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији

    У организацији Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу данас је у Народној скупштини одржано јавно слушање о Предлогу закона о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији.

  • Четвртак, 28. новембар 2019.

    53. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

    На седници одржаној 28. новембра, чланови Одбора размотрили су и једногласно дали сагласност Влади Републике Србије за основе за вођење преговора и закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о одржавању и реконструкцији путних међудржавних мостова између Републике Србије и Босне и Херцеговине и текста Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о одржавању и реконструкцији путних међудржавних мостова између Републике Србије и Босне и Херцеговине, ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу.

  • Четвртак, 28. новембар 2019.

    56. седница Одбора за привреду, регионални развој,трговину, туризам и енергетику

    На седници Одбора, одржаној 28. новембра, размотрени су извештаји о раду Министарства трговине, туризма и телекомуникација за период од 1. априла до 30. јуна и за период од 1. јула до 30. септембра 2019. године.

  • Четвртак, 28. новембар 2019.

    132. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници Одбора за уставна питања и законодавство, одржаној 28. новембра, размотрени су предлози аката предложени за дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019. години, као и Предлог одлуке о избору заменика Заштитника грађана, који је поднео Заштитник грађана.

  • Среда, 27. новембар 2019.

    55. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    На седници Одбора, одржаној 27. новембра, размотрене су следеће информације и извештаји о раду Министарства привреде:

  • Среда, 27. новембар 2019.

    95. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    Чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава су на седници од 27.новембра размотрили више предлога аката који су предложени за дневни ред Седме седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2019.години.

  • Среда, 27. новембар 2019.

    70. седница Одбора за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу

    На седници Одбора, одржаној 27. новембра, размотрени су, у начелу, следећи предлози закона:

  • Среда, 27. новембар 2019.

    30. седница Одбора за културу и информисање

    Чланови Одбора за културу и информисање, одржали су 27. новембра седницу, на којој су донели Одлуку о обустави поступака за предлагање кандидата за избор чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије које предлажу овлашћени предлагачи: надлежни одбор Народне скупштине, удружење филмских, сценских и драмских уметника и удружење композитора у Републици Србији и национални савети националних мањина, имајући у виду да су законом утврђени рокови за спровођење наведених поступака истекли.

  • Среда, 27. новембар 2019.

    86. седница Одбора за спољне послове

    На седници одржаној 27. новембра, чланови Одбора усвојили су иницијативе за посете и усвојили извештаје о реализованим посетама.

  • Уторак, 26. новембар 2019.

    Одржано јавно слушање на тему спречавања насиља над женама

    Јавно слушање на тему Спречавање насиља над женама, у организацији Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, одржано је у Народној скупштини.

  • Уторак, 26. новембар 2019.

    39. седницa Oдбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

    На седници одржаној 26. новембра, чланови Одбора размотрили су Информацију о раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за период од 1. априла до 30. јуна 2019. године и за период 1. јула до 30. септембра 2019. године.

  • Понедељак, 25. новембар 2019.

    131. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници Одбора, одржаној 25. новембра, размотрен је амандман који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава на Предлог закона о буџету Републике Србије за 2020. годину, са Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за 2020. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Републичког фонда за здравствено осигурање за 2020. годину, Предлогом одлуке о давању сагласности на финансијски план Националне службе за запошљавање за 2020. годину и Предлогом одлуке о давању сагласности на Финансијски план Фонда за социјално осигурање војних осигураника за 2020. годину, који је поднела Влада.

Будите у току