Радна тела

  • Петак, 10. септембар 2021.

    14. седницa Oдбора за одбрану и унутрашње послове

    На седници Одбора за одбрану и унутрашње послове, одржаној 10. септембра, чланови Одбора размотрили су Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Кипар о сарадњи у области заштите од катастрофа, који је поднела Влада. Предлог закона образложио је представник Министарства унутрашњих послова Драган Петровић.

  • Четвртак, 9. септембар 2021.

    37. седницa Oдбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

    На седници одржаној 9. септембра, чланови Одбора за административно- буџетска и мандатно-имунитетска питања размотрили су захтев потпредседнице Владе и министарке културе и информисање Маје Гојковић и дали позитивно мишљење за обављање друге јавне функције.

  • Четвртак, 9. септембар 2021.

    14. седница Одбора за заштиту животне средине

    На седници, одржаној 9. септембра, чланови Одбора за заштиту животне средине размотрили су Предлог закона о потврђивању Одлуке 2014/2 о измени Анекса I Конвенције о прекограничним ефектима индустријских удеса, који је поднела Влада.

  • Четвртак, 9. септембар 2021.

    23. седница Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

    На седници, од 9 септембра, чланови Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику размотрили су Предлог закона о заштити потрошача у појединостима, који је поднела Влада, у појединостима.

  • Четвртак, 9. септембар 2021.

    58. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    Чланови Одбора за уставна питања и законодавство одржали су 9. септембра седницу, на којој су размотрили у појединостима Предлог закона о заштити потрошача.

  • Среда, 8. септембар 2021.

    14. седница Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације

    Чланови Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације одржали су 8. септембра 2021. године седницу, на којој су размотрили Основе за вођење преговора и закључивање Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођење управних поступака за процену утицаја на животну средину, издавање локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за Пројекат "Хидротехнички и багерски радови на уређењу критичног сектора за пловидбу - Ушће Дрине и Саве" и Споразума између Владе Републике Србије и Савета министара Босне и Херцеговине о начину финансирања и израде пројектно-техничке документације, вођење управних поступака за процену утицаја на животну средину, издавање локацијских услова, сагласности и грађевинске дозволе за Пројекат "Хидротехнички и багерски радови нa уређењу критичног сектора за пловидбу - Ушће Дрине и Саве", ради давања сагласности за привремену примену Споразума до његовог ступања на снагу, који је поднела Влада.

  • Среда, 8. септембар 2021.

    Десета седница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва

    На седници Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва одржаној 8. септембра 2021. године, чланови Одбора су разматрали Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Немачке о ратним меморијалима и Информацију о раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за период од 1. априла до 30. јуна 2021. године.

  • Среда, 8. септембар 2021.

    24. седница Одбора за културу и информисање

    На седници Одбора за културу и информисање, одржаној 8. септембра 2021. године, размотрени су, у начелу, Предлог закона о очувању културног и историјског наслеђа Светог манастира Хиландар и Предлог закона о употреби српског језика у јавном животу и заштити и очувању ћириличког писма, које је поднела Влада.

  • Уторак, 7. септембар 2021.

    57. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    Чланови Одбора за уставна питања и законодавство одржали су 7. септембра 2021. године седницу, на којој су донели одлуке о организовању Осмог, Деветог, Десетог и Једанаестог јавног слушања на тему: „Промене Устава Републике Србије у области правосуђа“.

  • Уторак, 7. септембар 2021.

    13. седница Одбора за одбрану и унутрашње послове

    Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове су на седници, одржаној 7. септембра 2021. године, размотрили и прихватили Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко о сарадњи у области одбране и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Савезне Републике Немачке о сарадњи у области одбране, које је поднела Влада.

  • Уторак, 7. септембар 2021.

    41. седница Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава

    На седници, која је одржана 7. септембра 2021. године, чланови Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава размотрили су Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму LD 2070 (2020) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам – Студентско становање, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 6. септембар 2021.

    56. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници Одбора за уставна питања и законодавство одржаној 6. септембра 2021. године, чланови Одбора размотрили су више предлога закона које је поднела Влада:

  • Понедељак, 6. септембар 2021.

    13. седница Одбора за заштиту животне средине

    На седници, одржаној 6. септембра 2021. године, чланови Одбора за заштиту животне средине размотрили су Предлог закона о потврђивању Амандмана на Монтреалски протокол о супстанцама које оштећују озонски омотач, који је поднела Влада.

  • Понедељак, 6. септембар 2021.

    15. седница Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду

    На седници Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду, одржаној 6. септембра 2021. године, разматрано је стање у пољопривреди - јесењи радови и мере Министарства.

  • Понедељак, 6. септембар 2021.

    30. седница Одбора за спољне послове

    Чланови Одбора за спољне послове су на седници, одржаној 6. септембра 2021. године, размотрили и предложили Народној скупштини да усвоји Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању и условима делатности културно-информативних центара и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о изменама Споразума између Владе Републике Србије и Кабинета министара Украјине о укидању виза за њихове држављане, које је поднела Влада.

  • Понедељак, 6. септембар 2021.

    Девета седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

    Чланови Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова одржали су 6. септембра 2021. године седницу, на којој су прихватили иницијативу за учешће проф. др Драгољуба Ацковића на Годишњој конференцији Друштва за проучавање ромске баштине, која ће се одржати у Прагу у Републици Чешкој од 8. до 11. септембра 2021. године, и упутили је надлeжном Одбору за спољне послове на сагласност.

  • Петак, 3. септембар 2021.

    55. седница Одбора за уставна питања и законодавство

    На седници, одржаној 3. септембра, чланови Одбора разговарали су са члановима Радне групе за израду акта о промени Устава Републике Србије о раду на изради акта о промени Устава Републике Србије и израда Нацрта акта Уставног закона за спровођење Устава Републике Србије.

  • Четвртак, 2. септембар 2021.

    Одржано јавно слушање на тему: „Дигитализација у привреди - потенцијали и изазови“

    Јавно слушање на тему: „Дигитализација у привреди - потенцијали и изазови“, у организацији Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво, одржано је данас у Научно технолошком парку, у Чачку.

  • Четвртак, 2. септембар 2021.

    23. седницa Oдбора за европске интеграције

    На седници Одбора за европске интеграције, одржаној 2. септембра, чланови Одбора размотрили су у начелу, Предлог закона о заштити потрошача.

  • Понедељак, 30. август 2021.

    29. седницa Oдбора за спољне послове

    На седници Одбора за спољне послове, одржаној 30. августа 2021. године, чланови Одбора усвојили су иницијативе за посете и констатовали предстојеће редовне активности сталних делегација и остале реализоване контакте.

Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
четвртак, 18. април

Цео календар догађаја

Будите у току