Јован Јањић

ЈОВАН ЈАЊИЋ

Изборна листа

„МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА, проф. др Бранимир Несторовић“

Посланичка група

Посланичка група МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА

Политичка странка на чији предлог је изабран/а

- (-)

Датум потврђивања посланичког мандата

06.02.2024.

Година рођења

1963.

Занимање

научни сарадник

Функција у Народној скупштини Републике Србије

  • Потпредседник Народне скупштине

Чланство у одборима

Место пребивалишта

Београд, Палилула


Биографија

Проф. др Јован Јањић (1963, Врбић, Крупањ), доктор културолошких наука и мастер правник. Један од водећих српских стваралаца на пољу хришћанске културе.

Од 2021. године ради као научни сарадник на Институту за политичке студије у Београду, где руководи Центром за културу памћења. Истовремено, у звању ванредног професора, предаје на Високој школи за комуникације у Београду. 

Пре тога предавао на Факултету за пословне студије и право и на Факултету за информационе технологије и инжењерство Универзитета Унион – Никола Тесла у Београду. 

У ранијем периоду радио као новинар НИН-а, био саветник у Министарству вера Владе Републике Србије, обављао дужност генералног директора, а истовремено и главног и одговорног уредника Издавачког предузећа „Просвета“ (Београд), потом био управник Дома „Бежанијска коса“ при Геронтолошком центру Београд, ангажован је био и на следећим дужностима: главни и одговорни уредник најстаријег београдског књижевног часописа „Књижевност“, главни и одговорни уредник издавачке делатности Удружења књижевника Србије, руководилац стручних служби Друштва за подизање Меморијалног центра српским жртвама геноцида у XX веку, вршилац дужности директора Спомен комплекса Цер д.о.о. Шабац...

Бави се научним и књижевним радом.

Управо кроз његову реч многи у свету упознали су поближе патријарха српског Павла, као и српско духовно биће. 

Већина његових књига штампана је у понављаним издањима. Један је од најтиражнијих српских аутора. Његова дела превођена су на више страних језика, на: руски, румунски, француски, енглески, македонски, италијански, арапски језик. 

Члан је Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника Црне Горе. 
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Будите у току