Делегација у Парламентарној скупштини Организације договора о колективној безбедности

Парламентарна скупштина Организације договора о колективној безбедности (ПС ОДКБ) формирана је као парламентарна димензија ОДКБ, на иницијативу председника парламената земаља Заједнице независних држава – чланица ОДКБ, током заседања одржаног 16. новембра 2006. године.

Парламентарна скупштина ОДКБ разматра питања која се тичу сарадње држава чланица Организације договора о колективној безбедности на међународном плану, као и у војно-политичкој, правној и другим областима; припрема одговарајуће препоруке које се подносе Савету ОДКБ, другим органима ОДКБ, као и националним парламентима. Поред тога, ПС ОДКБ усваја моделе законских аката који имају за циљ регулисање правних односа у надлежности ОДКБ, као и препоруке у циљу усклађивања законодавства држава чланица ОДКБ и њихово усклађивање са одредбама међународних споразума које су закључиле ове државе под окриљем ОДКБ и разматра друга питања од значаја за међупарламентарну сарадњу држава чланица.

ПС ОДКБ има три стална одбора: Одбор за одбрамбена и безбедносна питања, Одбор за политичка питања и међународну сарадњу и Одбор за друштвено-економска и правна питања.

Годишње се уобичајено одржавају два пленарна заседања.

Пуноправне чланице ПС ОДКБ су парламентарне делегације из Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргизије, Руске Федерације и Таџикистана.
Народна скупштина је формирала сталну делегацију ради учешћа у раду ове организације.

http://www.paodkb.ru/

Aктивности


  • Чланови сталне делегације Народне скупштине при ПС ОДКБ учествовали су на шестом пленарном заседању Парламентарне скупштине ОДКБ у Санкт Петербургу, 28. новембра 2013. године. У делегацији Народне скупштине били су народни посланици Милован Дрецун, шеф делегације и Јован Палалић, члан делегације.

  • Шеф сталне делегације Народне скупштине у ПС ОДКБ Милован Дрецун и члан делегације Јован Палалић учествовали су на заседању Савета ПС ОДКБ, 8. октобра 2013. године, у Бишкеку, Киргизија.
  • Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић учествовао на састанку савета Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности 11. априла 2013. године у Санкт Петербургу. Састанку су присуствовали шеф и члан Делегације мр Милован Дрецун и Јован Палалић.


Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
ДРЕЦУН мр МИЛОВАН
шеф Делегације
СНС Београд, Нови Београд 1957.
БАЈАТОВИЋ др ДУШАН
члан Делегације
- Нови Сад 1967.
МИТРОВИЋ БРАНИСЛАВ
члан Делегације
Г17 Ужице 1966.
ПАЛАЛИЋ ЈОВАН
члан Делегације
ДСС Београд, Вождовац 1971.
ПАНИЋ ЉУБАН ДС Вршац 1985.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
четвртак, 28. март

Цео календар догађаја

Будите у току