Делегација у Парламентарној скупштини Медитерана

Проистекла је из серије конференција о безбедности и сарадњи у Медитерану, у организацији Интер-парламентарне уније, почевши од 1991. године, када је организована прва од четири конференције на ту тему. Циљ процеса је био да развије свеобухватну регионалну политику, културни дијалог, партнерство, уравнотежени раст, подстичући укључивање свих земаља из региона, како на међупарламентарном, тако и на међувладином нивоу. Процес сарадње који је прерастао у парламентарну скупштину допринео је смањењу тензија у региону и унапређењу сарадње.

Пленарно заседање Скупштине одржава се једном годишње, а једном годишње заседају и три стална одбора.

Наша земља је пуноправни члан од оснивања, 2006. године.

Више информација о организацији на: www.ipu.org

Aктивности

  • Стална делегација Народне скупштине при ПС Медитерана учествовала је на Осмој пленарној седници ПС Медитерана, од 20. до 23. јануара 2014. године у Марсеју. У делегацији Народне скупштине били су Невена Стојановић, члан Управног одбора Панела о трговини и инвестицијама у Медитерану, Светислава Булајић, потпредседник Економског одбора у ПСМ, Саша Максимовић, Горица Мојовић и заменик члана сталне делегације Александар Сенић.

  • Чланови сталне делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини Медитерана учествовали су на Међувладиној конференцији на високом нивоу, 30. и 31. маја 2013. године у Женеви. У делегацији Народне скупштине биле су чланови делегације Светислава Булајић и Невена Стојановић.

  • Члан сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Медитерана, народна посланица Невена Стојановић учествовала на састанку Управног одбора ПАМ Комисије за трговину и инвестиције у Медитерану, 3. маја 2013. године у Рабату, Мароко.

  • Чланови сталне делегације Народне скупштине при Парламентарној скупштини Медитерана учествовали су на Седмом пленарном заседању ове организације, које је одржано 12. и 13. октобра 2012. године, у Сент Џулијансу, на Малти.
    Шеф делегације Народне скупштине Момо Чолаковић обезбедио је подршку парламентараца држава чланица ПС Медитерана за одржавање заседања пленума у Србији 2014. године. Чланица наше делегације Светислава Булајић изабрана је за потпредседника Економског одбора ПС Медитерана, док је Ана Секуловић, која је промовисана у члана Економског панела и преузела место у Управном одбору, иницирала пројекат у области регионалне спољне трговине, у сарадњи са специјализованим агенцијама УН и водећим универзитетима у региону.
    У делегацији Народне скупштине били су шеф делегације Момо Чолаковић и чланови делегације Мићо Роговић, Горица Мојовић, Светислава Булајић и Ана Секуловић.

  • Вељко Одаловић, генерални секретар Народне скупштине Републике Србије, учествовао је на Другом састанку генералних секретара парламената земаља чланица Парламентарне скупштине Медитерана, у Паризу, 28. фебруара 2011. године.
  • Маја Лаушевић, шеф сталне делегације Народне скупштине Републике Србије при ПС Медитерана, учествовала је на Првом радном састанку Панела за спољну трговину и инвестиције у Медитерану ПС Медитерана, у Напуљу, од 12. до 13. новембра 2010.године.

Списак народних посланика

Име и презиме народног посланика Политичка странка на чији предлог је изабран/а Место Годиште
ЧОЛАКОВИЋ МОМО
шеф Делегације
ПУПС Нови Сад 1940.
БУЛАЈИЋ мр СВЕТИСЛАВА
члан Делегације
ЛДП Београд 1964.
КОМЛЕНОВИЋ РАДОСЛАВ
заменик члана Делегације
ЈС Крушевац 1964.
МАКСИМОВИЋ САША
члан Делегације
СНС Нови Бечеј 1976.
МИЋИЋ НАТАША
заменик члана Делегације
ЛДП Ужице 1965.
МОЈОВИЋ ГОРИЦА
члан Делегације
ДС Београд 1952.
СЕНИЋ АЛЕКСАНДАР
заменик члана Делегације
ДС Рача 1978.
СТОЈАНОВИЋ НЕВЕНА
члан Делегације
ЈС Београд, Младеновац 1986.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Будите у току